Stel cookie voorkeur in

IKC IJsselkids - obs West

Integraal Kind Centrum IJsselkids - obs West

Samenwerking
Obs West vormt samen met kinderdagverblijf Beestenboel, peuteropvang en BSO Neverland en BSO het Lachhotel het Kindcentrum IJsselkids-obs West. Hierdoor is de communicatielijn kort en sluiten we goed aan op elkaars wensen en mogelijkheden. Vlak voordat uw peuter 4 wordt, gaat hij of zij op bezoek bij de kleuters van obs West. De medewerkers zorgen voor een (mondelinge) overdracht aan de betreffende leerkracht, uiteraard met uw toestemming. Zo maken we de overgang naar school zo vertrouwd en veilig mogelijk.

De peuters van peuteropvang Neverland en de oudste peuters van de Beestenboel komen af en toe op bezoek bij obs West. Dit kan zijn voor een leuke voorstelling of bij een speciale gelegenheid. Ook kunnen de kinderen van de peuteropvang en het kinderdagverblijf op de foto bij de schoolfotograaf mits hun oudere broer en/of zus op obs West zit(ten).

Onze school heeft een samenwerkingsovereenkomst met Kinderopvang IJsselkids B.V. IJsselkids verzorgt de opvang in het hoofdgebouw van onze school bij BSO Neverland voor kinderen van 2 - 7 jaar. Bij BSO het Lachhotel aan de Willem Barentszstraat zijn de kinderen van 8 jaar en ouder.
VSO is van 7.30 tot 8.30 uur. De kinderen worden door de medewerkers naar de klas gebracht.
NSO is van 13.15 uur tot 18.00/18.30 uur en is inclusief lunch. U kunt kiezen inclusief of exclusief vakantieopvang. Ook is alleen vakantieopvang mogelijk. BSO Neverland heeft 5 groepen in het hoofdgebouw en BSO het Lachhotel heeft 3 groepen in hun pand aan de Willem Barentszstraat, daar waar ook het buurthuis Capelle West is. Samen met uw kind geeft IJsselkids buiten schooltijd invulling aan leuke, maar ook leerzame, vrije tijd. De activiteiten en het speelgoed zijn afgestemd op de leeftijd en wensen van de kinderen. Sport, spel, muziek, koken, lezen, techniek of creatieve activiteiten wisselen elkaar af. En als uw kind even niets wil doen, is dat natuurlijk ook goed! In de vakanties is er een supergaaf vakantieprogramma!

Peuteropvang is voor kinderen van 2 - 4 jaar en is van 8.30 tot 11.00 uur. In het hoofdgebouw van onze school zijn 2 peuteropvanggroepen die werken met het VVE programma Uk en Puk. Vanuit het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-thema Uk en Puk worden kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Spelen en leren gaan hand in hand bij peuteropvang Neverland.

Kinderdagverblijf Beestenboel is er voor kinderen van 0 - 4 jaar. In de groepen spelen kinderen van verschillende leeftijden samen, want kinderen leren veel van elkaar. Iedere dag is anders bij Beestenboel. Er wordt gewerkt met verschillende uitdagende thema’s en iedere dag kunnen de kinderen buitenspelen in de veilige, overzichtelijke ontdektuin. Net als de peuteropvang werkt Beestenboel ook met Puk volgens de VVE principes.

Voor informatie over plaatsingsmogelijkheden bij de diverse opvanglocaties kunt u bellen met 010-2861421 of kijken op www.ijsselkids.nl. Ook kunt u informatie vinden bij onze pagina 'downloads'.

KDV Beestenboel
Puccinistraat 84-86
2901 GL Capelle aan den IJssel
010-2024946

BSO Het Lachhotel
Willem Barentzstraat 5
2901 BG Capelle aan den IJssel
010-2849902

BSO en Peuteropvang Neverland
Berliozstraat 11
2901 GA Capelle aan den IJssel
010-20224311