Stel cookie voorkeur in

Groep 8

De groepen 8 op obs West

Groep 8A: juf Brenda en juf Bianca

Groep 8B: juf Grietje en juf Bianca

Groep 8C: meester Sebastiaan

In groep 8 werken we aan het vergroten van de zelfstandigheid en de eigen verantwoordelijkheid voor hun leerproces. Daarnaast leren de kinderen hun huiswerk goed te plannen m.b.v. een agenda. We houden groepspresentaties en hebben jaarlijks een project. Ook volgen we technieklessen in ons technieklokaal en volgen we een les in het LEGO-lokaal. We lezen voor bij de groepen 1 t/m 4, maken een Ik-werkstuk en doen mee met het voetbaltoernooi, het basketbaltoernooi, het slagsoftbaltoernooi en de wintercross. Ieder jaar doen we in de herfst mee met de Media Masters, waarbij de kinderen zich bewust worden van hun online veiligheid.Tot slot krijgen we nog diverse gastlessen, zoals bijvoorbeeld van Bureau Halt.

Bij het eerste rapport in november krijgen de kinderen een voorlopig advies voortgezet onderwijs. Daarna kunnen ze bewust extra gaan oefenen op hun 'zwakke' vakken. Er volgt een scholenmarkt en we bezoeken met elkaar het IJsselcollege en het Krimpenerwaard College. Er worden daarnaast posters opgehangen en folders neergelegd met de open dagen van de verschillende VO-scholen in de buurt die de kinderen zelf kunnen bezoeken. Na de CITO van M8 in januari volgt voor de voorjaarsvakantie het eindadvies en kunnen leerlingen zich gaan inschrijven bij het VO. Voor de meivakantie maken de leerlingen de CITO eindtoets.

Groep 8 is het laatste jaar van de basisschool en dat wordt afgesloten met een gezellig kamp, een spetterende musical en een tropical beach party, waarna de leerlingen de laatste 2 dagen van het schooljaar al vrij zijn.

Al onze belevenissen kunt u volgen op onze eigen Facebookpagina. Zo blijft u op de hoogte van wat er in groep 8 gebeurt. Klik hier om naar de Facebookpagina van groep 8 te gaan.

Nieuws van onze Facebookpagina