Stel cookie voorkeur in

Groep 4

De groepen 4 op obs West

Groep 4A: juf Agnes en juf Krista

Groep 4B: juf Margriet en juf Krista

Groep 4C: juf Annelies en juf Denise

In groep 4 worden taal, lezen en spelling meer van elkaar gescheiden als aparte vakken. De leesvaardigheid wordt vergroot en bij schrijven leren de kinderen de hoofdletters. Behalve het technisch lezen komt ook het begrijpend lezen aan de orde. Er wordt bekeken of het kind snapt wat het leest. Goed leren spellen is lastig. Behalve de klankzuivere woorden(kaas, raam, dop), worden ook de niet-klankzuivere woorden (mooi, peer) geleerd. Ook wordt het alfabet geoefend en de maanden van het jaar.

Met rekenen maken we sommen tot 100, leren we de tafels van 1 t/m 6 en 10 en oefenen we inzicht met behulp van verhaaltjessommen. Verder komen aan de orde o.a. klokkijken, meten en de kalender.

We hebben verkeersles en wereldoriëntatie. Daar gebruiken we de schooltv-serie 'Studio Snugger' voor met de bijbehorende werkbladen.

Ook gaan de leerlingen  een aantal keren per jaar naar het technieklokaal om daar technieklessen te volgen. Er wordt ook tijd vrijgemaakt voor boekbesprekingen en/of spreekbeurten. Verder wordt er gewerkt in de schooltuin.

De groepen 4 gaan op bezoek bij de kinderboerderij, gaan op schoolreis, doen mee aan activiteiten rond de kinderboekenweek en hebben we elk jaar een creatief project.

Al onze belevenissen kunt u volgen op onze eigen Facebookpagina. Zo blijft u op de hoogte wat er in groep 4 gebeurt. Klik hier om naar de Facebookpagina van groep 4 te gaan.

Nieuws van onze Facebookpagina